Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La Baking School, al Campionat Nacional de Fleca Artesana

L’ex alumna del Màster Isabel García i el finalista de The Baker Diego Marín, participan a la cinquena edició d’aquest prestigiós concurs organitzat per Ceoppan.

El nom de la Baking School Barcelona Sabadell està acumulant cada vegada més prestigi, com demostra la seva presència, d’una manera o una altra, a tot tipus de certamens i esdeveniments relacionats amb la fleca d’excel·lència a escala internacional.

Un nou exemple d’això ho tenim a la graella de participants al V Campionat Nacional de Fleca Artesana, un exigent concurs flequer d’alt nivell organitzat per la Confederació Espanyola de Forn, Pastisseria, Brioixeria i Afins (Ceoppan) que tindrà lloc del 17 al 20 de febrer a IFEMA (Madrid), en el marc de la fira InterSICOP.

Entre els participants hi figuren dues persones vinculades a la nostra escola. En primer lloc, la Isabel García, que va formar part de la quarta edició del Màster en Fleca Artesana d’Excel·lència, on va ser distingida como a Primera Alumna de la Promoció i Millor Pa Nutricional. Aquesta jove flequera de La Rioja es va desplaçar expressament per poder cursar el Màster a l’Escola, amb l’objectiu d’acumular coneixements de cara a obrir el seu propi negoci. «Volia aprendre al màxim nivell, i la formació que ofereix aquesta Escola, i en concret aquest Màster, era la millor opció per poder oferir els meus futurs clients un producte òptim. La formació rebuda ha superat les meves expectatives: els professors han sabut transmetre molt bé els seus coneixements i cadascú ens ha aportat quelcom diferent. Aplicaré gairebé tot el que he après al meu dia a dia professional, tant en fleca com en brioixeria», destaca. De bon segur, també aplicarà tot el que va aprendre al Màster en aquest Campionat Nacional.

D’altra banda, també hi participa un dels finalistes de la primera edició de The Baker, el nou concurs de fleca artesana d’excel·lència organitzat per la Baking School i el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona. Es tracta de Diego Marín, forner de Tenerife establert a Vigo, qui, a la final de The Baker, celebrada el passat mes de novembre a les instal·lacions de la nostra escola, va impressionar tothom amb la seva capacitat per a fusionar ingredients locals i tècniques tradicionals amb un toc modern i amb el seu innovador enfocament en la fleca tradicional de la seva regió. És per això que el jurat del concurs li va concedir el premi especial en la categoria de Pa Nutricional.

«The Baker és un concurs molt elaborat, ben plantejat i complet, amb una interessant varietat de productes que hem hagut de fer i que no estan a l’abast de tothom, com la baguet de tradició o la brioixeria laminada. La Baking School és una escola de referència i merexia tenir el seu propi concurs. Ha estat un esdeveniment magnífic. Repetiré l’any que ve, sens dubte», va declarar.

Mari Cruz Barón, al jurat

Però, la presència de la Baking School al Campionat Nacional no es limita a la graella de participants, sinó que també s’exten al jurat. Presidit per Jesús Sánchez, entre els experts encarregats d’avaluar als participants hi figura novament la subdirectora de l’Escola de Flequers Andreu Llargués, qui, juntament amb els també prestigiosos flequers José Roldán i Matteo Cunsolo, valorarà la qualitat de les peces presentades. També hi haurà dos observadors que vetllaran pel desenvolupament correcte de la competició.

La competició consistirà en la preparació, pastat, format i cocció de pans i productes de brioixeria i snack salat, així com d’una peça artística amb masses relacionades amb el sector. El certamen promet ser una experiència apassionant, on els participants posaran a prova les seves habilitats i la seva creativitat.

Noticies relacionades

Amb el suport de: