Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La fleca visita el president de la Generalitat per Sant Jordi

Fotografía de Rubén Moreno

Una delegació de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, encapçalada per la seva recentment anomenada presidenta, Mònica Gregori, ha visitat el Palau de la Generalitat amb motiu de la Diada de Sant Jordi, com és tradició.

Gregori, que també és presidenta del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, ha acudit a Palau acompanyada del vicepresident del Gremi, Jordi Morera, i el secretari general, Carles Cotonat, entre altres representants de la fleca catalana.

La comitiva ha estat rebuda pel president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, qui ha rebut de mans dels flequers una selecció de pans de Sant Jordi, entre ells el recentment reconegut com a Millor Pa de Sant Jordi 2024, elaborat a L’Obrador dels 15, de Barcelona.

Durant la trobada, els representants de la fleca han debatut amistosament amb el president, que s’ha interessat per les fleques que elaboren pa de Sant Jordi a Catalunya. Així mateix, ha incidit en la importància del producte i les matèries primeres de proximitat i s’ha mostrat preocupat per la collita de blat de proximitat arrel la sequera que pateix el país els darrers mesos.

En aquest punt, la Mònica Gregori ha destacat la tasca que s’està fent per recuperar blats autòctons i ha subratllat la necessitat de Catalunya de tenir la seva pròpia producció de blat per no dependre de l’exterior. Aragonès, per la seva banda, s’ha mostrat partidari, aprofitant el recent nomenament de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, d’afavorir que l’hostaleria valori el producte de proximitat, apostant més pel valor que pel volum.

Finalment, el president de la Generalitat ha posat l’accent, a més de en el valor dels productes fets aquí, en el paper fonamental dels professionals que elaboren aquest productes, com són els flequers.