Search
Close this search box.

La Nit del Pa aplega els flequers al Monestir Món Sant Benet

Aquest passat dissabte, el Monestir de Sant Benet va acollir la Nit del Pa, una cita anual organitzada pel Gremi de Flequers de la Província de Barcelona que ha esdevingut un referent per als flequers i flequeres. El sopar de germanor va reunir desenes de professionals del sector, en una vetllada on es van posar en comú experiències i reflexions sobre un ofici que, malgrat els reptes, manté la seva essència i tradició.

Després de l’edició de l’any passat, que va destacar pel relleu a la presidència del Gremi, enguany, la Nit del Pa s’ha celebrat amb un objectiu clar: reafirmar la força del col·lectiu i el valor de la fleca artesana. Durant la trobada, els assistents també van poder gaudir d’una visita guiada pel Monestir, un lloc ple de simbolisme, on es van poder descobrir espais emblemàtics com el claustre, el celler gòtic i les antigues cel·les dels monjos.

Entre els convidats destacats hi havia la directora general de Comerç, Marta Angerri Feu, i la secretaria general del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Cristina Massot Berna.

Durant la seva intervenció, Angerri va posar l’accent en l’ofici flequer. “Ofici és la cura del producte singular, la passió per aprendre cada dia i les persones amb vocació que fan bategar el cor de l’economia, dibuixant la Catalunya que volem, amb productes artesans i llocs de feina de qualitat. Catalunya és un país flequer de cap a peus”, va incidir.

Per la seva banda, Massot va lloar la tasca de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català per certificar l’autenticitat del producte i va posar l’accent en la importància de visibilitzar i prestigiar els elaboradors i productors de la gastronomia catalana, per tal que el consumidor entengui la importància de l’alimentació. En aquest punt, va destacar que “el nomenament de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 suposa una gran oportunitat per fer un exercici d’autoestima. Durant tot l’any, hem de fer que la gent rebi missatges sobre el valor de la nostra gastronomia”, va exhortar.

“La Nit del Pa és un esdeveniment consolidat que pertany a tota la fleca catalana”, va arrenca la Mònica Gregori, que també és presidenta de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers. Durant el seu discurs, va fer menció d’una persona molt important i estimada dins la família flequera: “el senyor Llargués, el meu mentor i president honorífic del nostre Gremi, que no ha pogut estar aquí però de ben segur ens té al seu cor”, va dir.

“El protagonista d’aquesta nit ha de ser el pa”, va continuar. “A Catalunya podem estar orgullosos que hem fet els deures força bé: hem fet avançar la cultura del pa i hem aconseguit que el consumidor valori i tingui cada vegada més inquietuds envers el pa de qualitat, fins al punt d’estar disposat a desplaçar-se per aconseguir un bon producte. Això és conseqüència d’un gran esdorç col·lectiu de tots els que estem aquí, que hem apostat per la formació i la tecnificació. Hem de seguir per aquest camÍ”, va proposar.

Una nova etapa, una nova imatge

Durant la vetllada, el Gremi va presentar la seva nova imatge corporativa, amb l’objectiu de reflectir una visió més moderna i actual, mantenint els valors de tradició, qualitat i proximitat que l’han definit durant més de cent anys.

La nova identitat visual inclou un logotip renovat que combina elements tradicionals amb una estètica més moderna. Amb el distintiu “GREMIPA”, el nou logotip incorpora motius com l’espiga de blat i línies corbes que evoquen el camp i el recorregut del camí de la professió, així com la producció artesanal del pa. Aquesta imatge transmet el vincle entre la natura i la dedicació a la qualitat del nostre ofici.

Tal i com va recordar la presidenta del Gremi, ”el pa és un tresor, un llegat dels nostres avantpassats, i és molta la responsabilitat que tenim com a sector de mantenir viu aquest ofici inmemorial”.

Amb el suport de: