Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

On es fan les millors coques de Sant Joan del 2024?

Aquest 31 de maig l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm acollia més de 250 coques de Sant Joan a la VI edició del concurs La Millor Coca de Sant Joan de Catalunya.

Amb un jurat excepcional, la pastisseria Pachi Larrea de Castelldefels s’ha proclamat guanyadora de la Categoria de Coca Tradicional de Fruites confitades i pinyons. Una elaboració que sens dubte reflecteix tota la feina feta des de fa més de 60 anys, donant com a resultat un brioix de qualitat i elaborat amb productes ecològics i de proximitat.

Pel que fa a la Categoria de Coca de Crema i pinyons, el premi ha anat a parar a La Palma Pastissers, amb punts de venda a Sant Cugat, Barberà i Sabadell. L’elecció com a guanyadora d’aquesta peça ha estat gràcies al seu equilibri entre ingredients, sabor, esponjositat i una crema molt ben feta i de qualitat.

A la Categoria de Coca Creativa, el premi se l’ha endut Nova Brunells de Barcelona. Aquest participant ha aconseguit sorprendre, amb l’originalitat de la forma i utilització de fruites com a protagonistes, a tots els membres del jurat que, de manera unànime, han estat convençuts del seu èxit.

Si ens traslladem a la Categoria de Coca de Llardons, el guanyador ha estat la Pastisseria Muntada de Castellar del Vallès, que han presentat una coca lleugera, cruixent amb una sublim pasta de full i equitativa amb la seva disposició de pinyons, llardons i sucre.

Finalment, El Forn Gil de Barcelona ha estat la guanyador de la Categoria de Coca de Xocolata. El jurat ha quedat molt impressionat pel seu binomi de masses i per ser una coca Brownie amb un gust molt equilibrat i un aspecte molt atractiu.

Un jurat excepcional

Membres el Gremi de Flequers de la província de Barcelona i formadors de la Baking School Barcelona Sabadell han format part del jurat que ha deliberat. En concret, la sots directora de l’Escola, Mari Cruz Barón, i els formadors David Hernández i Jordi Farrés, han format part d’aquest jurat en diferents categories. D’altra banda, com a guanyadors de la passada edició, els agremiats Carles Rovira i Enric Bordas, han format part del jurat que puntuava la millor coca tradicional i la millor coca de crema i pinyons, respectivament.

A més, altres noms de professionals reputats del sector com  Jordi Butrón, Jesús Cerdán, Dina Alsina, Cristian Sánchez, Jaume Cot, Pau Borràs, Paula Domènech, Gemma Clofent, Txàbel Allué, Mere Samblas, Mario Castaño, Trinitat Gilbert i Elisa Calcagno també han estat responsables de la difícil selecció de guanyadors.

L’entrega de premis ha estat conduïda per la presentadora del Podcast “Unadecada” Anna Rosell, tercera generació de forners que ha fet entrega dels trofeus i diplomes juntament amb els patrocinadors principals d’aquest 2024. Un any més, el concurs ha comptat amb el recolzament del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i altres gremis de forners i pastissers de Catalunya.

Noticies relacionades

Amb el suport de: