Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

PIMEComerç denuncien l’augment dels costos i l’excés de burocràcia en el sector

El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i representants d’altres gremis, associacions i federacions sectorials de PIMEComerç s’han trobat per tractar els temes que preocupen al comerç

Els socis col·lectius de PIMEComerç han denunciat l’ofegament del sector per l’augment dels costos i l’excés de burocràcia. Així ho han fet en una reunió els representants dels gremis, entre els quals hi era el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona representat pel secretari general, Carles Cotonat; i associacions i federacions sectorials de PIMEComerç amb el president de la sectorial, Àlex Goñi i la directora de PIMEComerç, Pilar Mínguez.

Durant la reunió s’han tractat diferents temes que afecten actualment el comerç local. Els socis han posat de manifest la situació que viuen els empresaris del sector amb la posada en marxa d’algunes normatives que podrien augmentar els costos de les micropimes. En aquest aspecte, s’ha debatut l’entrada en vigor del Reial decret llei 5/2023, que adapta l’ordenament espanyol en matèria de mesures de conciliació personal i familiar i modifica l’Estatut dels Treballadors. Els socis col·lectius han conclòs que determinats permisos de conciliació personal i familiar que s’estableixen en aquesta llei suposen un increment de les despeses que les empreses hauran d’assumir juntament amb l’actual augment dels costos energètics i de les matèries primeres.

Una altra normativa que preocupa al sector és la nova llei del benestar animal, ja que els socis col·lectius de PIMEComerç afirmen que no aclareix les obligacions que tenen els comerços en aquesta matèria i que trasllada la responsabilitat a l’empresari de decidir l’entrada dels animals al seu comerç. Sobre aquesta qüestió, el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, ha manifestat que “els professionals que desenvolupen la normativa desconeixen com afecta el dia a dia de les pimes” i que “s’hauria de legislar des de l’acostament, coneixent de primera mà i preguntant a aquells que després assumeixen les conseqüències”.

En aquesta trobada de PIMEComerç els socis també han reivindicat la necessitat de dignificar i professionalitzar els oficis a través del foment de l’acreditació de competències. En aquest sentit, els representants han manifestat que és necessari atraure a la població jove al comerç de proximitat i despertar el seu interès cap a un desenvolupament en aquestes àrees perquè es formin i es professionalitzin i, d’aquesta manera, fomentar el relleu generacional. Els socis col·lectius de PIMEComerç han afirmat que una altra qüestió pendent del sector pel que fa a la població jove és aconseguir la seva participació en càrrecs representatius, en juntes directives, assemblees i associacions del comerç.