Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Torna el Llonguet Solidari a les fleques catalanes

El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona dona suport, un any més, a aquesta campanya amb fins benèfics impulsada per l’associació Polseres Candela i per la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, amb motiu del Dia Internacional del Càncer Infantil.

Els propers dies 16, 17 i 18 de febrer, es celebrarà a les fleques catalanes una nova edició de la campanya Llonguet Solidari, amb el suport, un any més, del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona.

Serà la quarta edició d’aquesta campanya solidària impulsada per l’associació Polseres Candela, que es va iniciar l’any 2021 dins del programa de “Restauració i comerç pel càncer Infantil” a Mollet del Vallès, i que des de fa dos anys compta amb el suport de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers i amb la participació de moltes fleques artesanes.

Un any més, des de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, es vol fer aquesta iniciativa extensible a tots els forners i forneres de Catalunya, que poden col·laborar de manera solidària i, a més, donar a conèixer un producte tan propi con el llonguet.

Els establiments que vulguin participar hauran d’elaborar aquest producte els dies que duri la campanya i destinar l’import de la seva venda a la campanya. Prèviament, rebran cartells per fer difusió de la campanya i podran animar els clients perquè facin reserva de llonguest durant els dies de campanya.

Des del Gremi, animem als flequers a inscriure’s a la campanya i elaborar molts llonguets i a promocionar-los com es mereixen per tal que els dies de l’acte solidari es recapti el màxim possible.

L’any passat, la campanya va aconseguir recaptar gairebé 9.000 euros gràcies a la col·laboració de 36 fleques catalanes.

El llonguet és un peça tradicional de la fleca artesana catalana amb molta acceptació entre els nens i nenes. És un panet ideal per als esmorzars i els berenars i una peça molt versàtil per acompanyar els àpats. És un producte símbol d’artesania ja que la seva elaboració meticulosa està feta exclusivament a mà.

Per a qualsevol informació o dubte, podeu contactar amb Polseres Candela a través del mail info@pulserascandela.org.

Noticies relacionades