Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Un jurat de primera per al The Baker 2024

El concurs celebrarà la II edició del 4 al 6 de novembre a la Baking School Barcelona Sabadell i el Gastronomic Forum

La nova edició de The Baker comptarà amb un jurat d’excepció format per figures reconegudes del sector que aportaran la seva experiència i coneixement per a valorar les creacions dels participants basant-se en criteris predefinits, seleccionant així als finalistes que avançaran a la fase final.

Així doncs, ja tenim els primers membres del jurat confirmats. Amb una trejectòria consolidada, Yohan Ferrant, director de la Baking School Barcelona Sabadell, guanyador de la selecció francesa de forn en 2019, subcampió del món, Millor peça artística del món, entre d’altres premis, serà el president del jurat. L’acompanyarà Mari Cruz Barón com a vicepresidenta del jurat. Barón, subdirectora i formadora de la Baking School, compta amb més de 20 anys d’experiència com a professional del forn i la restauració i té una àmplia experiència com a membre de diferents jurats en premis i concursos com el Campionat Espanyol de Forn Artesà.

Sylvain Herviaux, MOF (Meilleur Ouvrier de France) en 2011 i Ambassadeur du Pain, també valorarà als finalistes. Actualment, està dedicat a la recerca i desenvolupament de pans nutricionals pel que és perfecte per a avaluar el mòdul de «Pans nutricionals».

Un any més comptarem amb les valoracions de Xavier Barriga i Enric Badia, reconeguts forners de la fleca espanyola.

Com a nous perfils entre el jurat, s’incorporen David Hernández, membre de l’equip espanyol per al Mondial du pain 2023 i millor brioixeria del món 2023. Els últims anys ha estat com a responsable d’obrador de Montserrat Forners on ha guanyat el premi de La Millor Coca de Sant Joan 2023 i el Millor Pa de Pàges Català entre altres guardons. També Matt Valette, jove forner amb àmplia experiència com a professional en forns de renom a Espanya, actualment és assessor i formador en la Baking School Barcelona Sabadell. Ha estat membre de la selecció francesa per al Mondial du Pain i tercer representant a França en 2019, on ha aconseguit una segona posició. Individualment, ha estat guardonat com a millor “commis” (ajudant) en el 3r Best of Mondial du pain.

Fases del concurs

The Baker, no sols és una competició, sinó també un trampolí per a promoure l’excel·lència en el forn i destacar la importància de la qualitat i la tradició en aquest art ancestral.

El certamen, organitzat per la Baking School Barcelona Sabadell i el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i amb el suport de grans marques com Barry Callebaut, Fills de Moretó, Bongard, Dispan, Farinera Coromina, Farines Ylla, Mes Uniformes i Dir Informàtica, cerca premiar al professional amb un destacat domini en l’execució de diverses tècniques de forn i brioixeria, així com per la seva capacitat per a innovar i aplicar productes forners en l’àmbit gastronòmic i nutricional.

La competició es durà a terme en dues fases. La primera fase classificatòria requerirà inscripció a través del lloc web oficial www.thebaker.pro. La convocatòria, d’abast estatal, estarà oberta des de l’1 de maig fins al 30 de juny. De l’1 al 22 de juliol es podrà enviar tota la documentació necessària per a la fase classificatòria.

Aquesta última etapa del concurs, que tindrà lloc del 4 al 6 de novembre de 2024, es durà a terme en les instal·lacions de la prestigiosa Escola Baking School Barcelona Sabadell i en la reconeguda fira professional Gastronomic Fòrum Barcelona, on en l’edició anterior es van donar cita 18.500 assistents professionals.

Premis únics

Els guardonats, a més de sobresortir en l’àmbit tècnic, haurà de demostrar qualitats en la gestió empresarial i contribuir a la promoció de la cultura i valors associats al pa.

El guanyador del Premi THE BAKER rebrà a més un xec per valor de 1500 € i una formació personalitzada impartida per Yohan Ferrant a l’escola Baking School Barcelona Sabadell i s’atorgaran reconeixements especials als finalistes destacats en categories com el millor pa de massa mare, millor pa nutricional i la millor brioixeria, reafirmant així el compromís del certamen amb l’excel·lència i la innovació en el sector del forn i la gastronomia. Els finalistes també rebran com a premi una màster class amb Yohan Ferrant.

Serà en un dels escenaris del Gastronomic Fòrum Barcelona quan el jurat farà pública la valoració final dels candidats i triarà al The BAKER 2024.

Les inscripcions estan obertes fins al 30 de juny i es poden consultar les bases del concurs en http://www.thebaker.pro/bases-del-concurso/

Noticies relacionades

Amb el suport de: