Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El Gremi i la Baking celebren amb èxit la seva primera edició a Alimentaria

El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i la Baking School Barcelona Sabadell han participat aquest mes de març a la darrera edició d’Alimentaria i Hostelco, celebrada a la Fira de Barcelona.

Com a novetat, el certamen ha incorporat aquest any una nova àrea experiencial anomenada ‘Coffee, Bakery & Pastry’, on la fleca artesana ha tingut una especial importància. Enfocat en cafeteria, te, pastisseria, fleca, gelateria, xocolata i complements, aquest nou espai ha mostrat l’oferta més completa en productes alimentaris, equipament, maquinària, accessoris i tecnologia, oferint l’oportunitat de viure una experiència a través de múltiples iniciatives per donar a conèixer les darreres novetats i tendències del mercat.

Dins d’aquest espai dedicat a la fleca i tota la cadena de valor, el Gremi ha comptat amb un stand dinamitzador on ha posat en valor la fleca artesana, oferint cada dia de saló especialitats de la mà de forners agremiats com Cal Falsina, Forn de la Ramba Vilanova, Forn de Nulles, Forn 9, Forn Padró 1896, Forn Sant Josep, Forn de pa Jorba, Gallete Pastim, Cal Mosso, Forn Sistaré o l’Obrador dels 15. També hi ha hagut una petita degustació de pans de sabors per a maridatges de la mà de la formadora i sotsdirectora de l’Escola Andreu Llargués, Mari Cruz Barón.

A més a més, com a prescriptors de la fleca artesana, el Gremi i la Baking School han portat a terme diferents demostracions a l’espai ‘Taste&Talks’. Així, l’equip de fleca que va representar Espanya al Mondial Du Pain 2023 i el mestre flequer Yohan Ferrant han fet una demostració sobre alguns dels productes presentats al certàmen. En concret, han preparat in situ la peça artística que van fer al Mondial, a més d’oferir una degustació posterior de la baguet tradicional, el croissant i part de la brioixeria presentada al concurs. Aquesta demostració ha obtingut una gran afluència de públic, molt interessat en veure de primera mà l’elaboració d’aquest productes de màxima qualitat. Simultàniament a l’elaboració, s’ha debatut sobre el present i el futur del forn i brioixeria artesana a Espanya.

Així mateix, també s’ha celebrat una demostració i debat sobre ‘La nova fleca artesana’ a càrrec dels agremiats Daniel Jordà i Jordi Morera. En primer lloc, el Jordi ha dedicat la seva intervenció a diversos blats i diferents pans amb farines ancestrals. A continuació, el Daniel ha fet una xerrada sobre el brioix i ha ofert als oients una degustació dels seus productes basats en aquesta elaboració, com la mona i altres peces.

El nou espai ‘Coffee, Bakery & Pastry’ ha comptat amb la col·laboració del Gremi i ha proporcionat als forners una oportunitat única per explorar noves tendències, accedir als coneixements d’experts i connectar amb proveïdors líders. Així, s’han pogut descobrir productes innovadors o evolucionats, tècniques de panificació d’avantguarda, models de gestió de negocis moderns i equips que optimitzen eficientment l’energia, entre altres aspectes clau.