Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La Baking School, protagonista a InterSICOP

El finalista de The Baker Diego Marín guanya el V Campionat de Fleca i l’ex alumna del Màster Isabel García queda tercera, amb Mari Cruz Barón com a part del jurat. Diversos agremiats i l’equip de l’Escola al Mondial du Pain 2023 fan demostracions a la fira.

Aquests dies es celebra a IFEMA el Saló Internacional de la Fleca, Brioixeria i Cafè (InterSICOP 2024), una important fira en la qual el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i la Baking School Barcelona Sabadell son presents.

Entre altres esdeveniments, Intersicop ha acollit el V Campionat Nacional de Fleca Artesana (CNPA), organitzat per la Confederació Espanyola de Fleca, Pastisseria, Brioixeria i Afins (CEOPPAN). Aquest certamen ha comptat amb una destacada presència de la nostra Escola, amb dues persones vinculades a ella a la graella de participants.

Diego Marín, guanyador del Campionat de Fleca Artesana

Sense anar més lluny, el flequer que ha resultat guanyador d’aquest prestigiós campionat, Diego Marín, va ser un dels finalistes de la primera edició de The Baker, el nou concurs de fleca artesana d’excel·lència organitzat per la Baking School i el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona. Aquest forner de Tenerife establert a Vigo va obtenir, a la final de The Baker, el premi especial en la categoria de Pa Nutricional.

D’altra banda, també ha tingut un lloc al pòdium del Campionat Nacional la Isabel García, que va formar part de la quarta edició del Màster en Fleca Artesana d’Excel·lència, on va ser distingida como a Primera Alumna de la Promoció i Millor Pa Nutricional. La Isabel ha quedat proclamada la tercera millor flequera artesana d’Espanya, just per darrera de Joan Serra, que ha ocupat el segon lloc.

A més a més, al jurat del Campionat, presidit per Jesús Sánchez, hi ha figurat un any mes la subdirectora de l’Escola de Flequers Andreu Llargués, Mari Cruz Barón, qui, juntament amb els també prestigiosos flequers José Roldán i Matteo Cunsolo, ha valorat la qualitat de les peces presentades. La competició ha consistit en la preparació, pastat, format i cocció de pans i productes de brioixeria i snack salat, així com d’una peça artística amb masses relacionades amb el sector.

Presentació de la millor brioixeria del món

D’altra banda, InterSICOP ha acollit una demostració de l’equip de la Baking School que va participar recentment al Mondial du Pain 2023. Davant un nombrós i expectant públic, el director de l’Escola, Yohan Ferrant, i els ex alumnes de l’Escola David Hernández i Roger Vilardosa han ofert una demostració i degustació d’alguns dels productes més emblemàtics que van formar part de la taula final que van presentar a aquest prestigiós concurs flequer, com ara l’arlequí, l’abella, el pa de país o el pa nutricional.

Més enllà de la Baking School, diversos agremiats han destacat en la seva participació a aquesta important fira. Entre d’altres, Emilio Ojeda, del Forn de Pa Luna, ha fet demostracions a l’estand de Bongard. Així mateix, l’Ester i la Meritxell Ventura, de L’Espiga d’Or (Cal Falsina), han participat, convidades per la farinera Molinos del Duero, a una demostració, durant la qual han elaborat la seva coca de forner i el seu pa de Tritordeum, amb gran èxit. D’altra banda, el David Hernández també ha fet demostracions al estand de Farinera Coromina, juntament amb Jerome Foulquier, amb diferents tipus de farines. Per la seva banda, la Marta San José ha participat a una xerrada en qualitat de tècnica d’I+D de Cereal Bakery.